Nova spin-off creada per investigadors del BSC per accelerar el disseny de nous químics

06 Agost 2020
Dos investigadors de el Barcelona Supercomputing Center - Centro Nacional de Supercomputación (BSC), Mònica de Mier i Stephan Mohr, han creat una nova spin-off, Nextmol (Bytelab Solutions SL), que té com a objectiu desenvolupar eines de simulació atomística i d'anàlisi de dades per accelerar el disseny de nous químics.

D'aquesta manera, "Nextmol escurça el camí de la innovació i fa la R + D química més eficient pel que fa a l'enfocament tradicional basat exclusivament en el laboratori", indica Mònica de Mier, directora de la companyia. De Mier afegeix que "la missió de Nextmol és democratitzar les tècniques computacionals en la indústria química, acompanyant-la en la seva transformació digital, i contribuir així a la seva competitivitat".

Nextmol comercialitza aquestes eines a través de la seva plataforma de software-com-a-servei, que permet crear les molècules i el sistema a estudiar, construir fluxos de treball amb la seqüència de càlculs a realitzar, executar en un superordinador i analitzar els resultats. Es tracta d'una plataforma web col·laborativa, fàcil d'usar i basada en el núvol, cosa que permet escalar immediatament els recursos computacionals al volum de càlculs que necessitin els usuaris. "Gràcies al catàleg de fluxos de treball preconfigurats, la plataforma pot ser usada per persones no expertes en química computacional", indica Stephan Mohr, director científic de Nextmol.

El BSC és el principal soci d'aquesta spin-off, que ha estat fundada per l'investigador Stephan Mohr i per Mònica de Mier, anteriorment responsable de desenvolupament de negoci en el departament CASE del BSC. L'equip està format actualment per cinc persones. Nextmol compta també amb el suport de la Fundació Repsol a través del seu programa d'acceleració de startups Fons d'Emprenedors. A més, ha obtingut l'ajuda Startup Capital d'ACCIÓ.

Nextmol lidera el projecte BigDFT4CHEM de la convocatòria Spin-off Initiative de EXDCI, ha estat una de les cinc startups finalistes dels Premis Emprenedor XXI organitzats per Caixabank i Enisa, ha obtingut el Segell d'Excel·lència en la convocatòria EIC Accelerator i ha estat guardonada amb el "Tech Transfer Award" que concedeix l'European Network on High-performance Embedded Architecture and Compilation (HiPEAC).