Oferim visites al superordinador MareNostrum a aules de tercer i quart de primària per explicar als més petits què són i per a què serveixen els superordinadors de forma lúdica i en femení.
Són visites gratuïtes de dues hores de durada amb vuit jocs perquè els més petits aprenguin què és un superordinador, per a què serveix, qui el fa servir i els conceptes bàsics del món de la computació i el pensament computacional.
El professorat interessat la poden reservar a visitesprimaria [at] bsc [dot] es.
De la mà d’educadores “científiques”, els alumnes entenen què vol dir programar i donar instruccions a un ordinador, juguen a simular el fons marí i posen a prova les avantatges del càlcul en paral·lel, que és el mètode que utilitzen els superordinadors per obtenir resultats de manera més ràpida. També descobreixen la importància de les dades per comprendre el nostre entorn, la connectivitat i l’eficiència energètica.
Durant aquestes visites, aptes per a nens i nenes, els alumnes estan constantment rodejats de referents femenins. L’objectiu d’aquesta presència àmpliament majoritària de dones al voltant del superordinador és fer-los arribar el missatge que la tecnologia és també cosa de dones.
Una de les peces clau de la visita és la cançó MareNostrum del grup Macedònia, en què les integrants de la banda són “científiques” que fan servir el superordinador per fer descobriments. No us oblideu d’escoltar-la abans de venir a fer la visita!!! Un cop arribeu a casa nostra, la tornarem a escoltar, la cantarem i la ballarem junts.
Combatre la bretxa de gènere en el camp cientificotècnic és un dels objectius d’aquest programa, que duem a terme gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona.