Spin-offs

INDICADORS GLOBALS

Spin-offs 11 Spin-Offs

Tecnologies Transferides 30 Tecnologies Transferides

Llocs de feina creats >160 Llocs de feina creats

Capital Obtingut 23M€ Capital Obtingut

ELEM

ELEM

ELEM

ELEM Biotech és una empresa de software biomèdic on es creen éssers humans virtuals, alliberant el poder del modelatge matemàtic sobre la computació d'alt rendiment en el núvol. La seva tecnologia es basa en Alya, el codi de simulació paral·lela multifísica / multiescala, que s'utilitza per fer recerca biomèdica "in-silico" replicant òrgans i sistemes fisiològics en el núvol, per provar i millorar els dispositius mèdics i l'eficiència dels fàrmacs. Aquest ús desestabilitzador dels superordinadors en la medicina d'una manera ràpida, rendible i replicable obre un món d'oportunitats per a la innovació mèdica i ofereix a les empreses vitals en aquest sector i la societat tan críticament necessitades. En ELEM, comencen amb els sistemes cardiovascular i respiratori, amb la visió d'estendre la metodologia a tota la fisiologia humana. ELEM es va fundar al juliol de 2018 a partir d'BSC, UPC i CSIC. El responsable del projecte és Mariano Vázquez amb Guillaume Houzeaux i José María Cela com cofundadors.

ENERGY AWARE SOLUTIONS, S.L.

ENERGY AWARE SYSTEM

ENERGY AWARE SOLUTIONS, S.L.

(Energy Aware Solutions) EAS, S.L. és una spin-off del Barcelona Supercomputing Center (BSC) i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) que ofereix solucions comercials capaces d'oferir el monitoratge, optimització i anàlisi de centres HPC des d'un punt de vista de consum i eficiència energètica.

FRONTWAVE IMAGING (UBIWARE)

FRONTWAVE IMAGING (UBIWARE)

FRONTWAVE IMAGING (UBIWARE)

FRONTWAVE IMAGING, S.L. és una empresa de tecnologia profunda derivada del Barcelona Supercomputing Center (BSC) i l'Imperial College London (ICL) centrada en desenvolupar i comercialitzar una solució de imagenología de teixit mamari d'extrem a extrem utilitzant ultrasons per millorar la detecció i el diagnòstic del càncer de mama.

MASPATECHNOLOGIES

MASPATECHNOLOGIES

MASPATECHNOLOGIES

Maspatechnologies és una empresa que proporciona solucions d'anàlisi de l'comportament temporal de software executant-se en processadors multinucli d'acord amb els estàndards de seguretat per a sistemes integrats crítics de temps real en sectors com l'aviació i l'automoció. En concret, les seves eines simplifiquen l'obtenció d'evidència sobre la seguretat del sistema d'acord amb les pautes de seguretat / certificació en termes de temporalitat.

MITIGA

MITIGA

MITIGA

Mitiga Solutions desenvolupa i comercialitza solucions capaces d'avaluar i gestionar l'impacte dels riscos volcànics, ajudant a clients de múltiples indústries a millorar la seva gestió de risc. Per a això, Mitiga explota comercialment SORT-ATM, un software fàcil d'utilitzar capaç de proporcionar solucions basades en el client per a la gestió del trànsit aeri en situacions d'emergència que involucren perills naturals a l'atmosfera. Mitiga Solutions es va fundar el febrer de 2018 com a spin-off del BSC i UPC sota la direcció del Dr. Alejandro Martí.

NEARBY COMPUTING

Nearby Computing

NEARBY COMPUTING

NearbyComputing proporciona serveis avançats d'orquestració per a IoT i 5G, permetent l'operació simplificada dels ecosistemes IT/OT i la propera convergència de Cloud, Fog, MEC, Edge i xarxes. El seu Framework d'Orquestració Unificada permet salvar els obstacles per unir les tecnologies existents actualment en IoT i les demandes de la indústria, oferint funcions de seguretat avançades, capacitats nZTP per incorporar nous dispositius, suport per a multi-tenancy i mecanismes per a implementacions a través de diferents dominis. Les empreses de diferents sectors (CSP, Petroli i Gas, Indústria 4.0, Smart Cities) es beneficien de la tecnologia de la companyia ja que redueixen els seus costos operatius al simplificar l'administració de les seves infraestructures, automatitzant processos complexos i introduint nous serveis de gran valor. La Spin-off es va llançar el juliol de 2018 per un experimentat equip d'investigadors del BSC, liderat per David Carrera, en associació amb la start-up Nearby Sensor.

NEXTMOL

NEXTMOL

NEXTMOL

Nextmol (Bytelab Solutions SL) desenvolupa eines per a la simulació atomista i anàlisi de dades per accelerar el disseny de nous productes químics. Utilitzant aquestes eines, Nextmol caracteritza el comportament de les molècules químiques, prediu el seu rendiment i identifica les molècules més adequades per assolir determinades propietats fisicoquímiques, mitjançant l’ordinador i sense necessitat de sintetitzar la molècula. D’aquesta manera, Nextmol escurça el camí de l’innovació i fa més eficient la R + D química en comparació amb l’enfocament tradicional basat exclusivament en el laboratori.

NOSTRUM

Nostrum BioDiscovery

NOSTRUM

Nostrum BioDiscovery és la primera spin-off del BSC. NBD és una empresa de biotecnologia que utilitza simulació basada en computació i mètodes d'intel·ligència artificial per accelerar el descobriment de nous fàrmacs, promovent el seu adequat desenvolupament fins al moment de ser llançats al mercat. NBD va començar les seves operacions al setembre de 2016 i compta amb el know-how tecnològic de BSC, IRB Barcelona, Universitat de Barcelona i ICREA. La Fundació Botín del Banc Santander va aportar el capital llavor inicial per a la seva posada en marxa.

OPENCHIP SOFTWARE TECHNOLOGIES

Openchip Software Technologies

OPENCHIP SOFTWARE TECHNOLOGIES

Openchip Software Technologies té com a missió el disseny i comercialització d'una nova generació d'acceleradors i processadors de propòsit general, amb especial èmfasi en les seves aplicacions en supercomputació i en Intel·ligència Artificial. Aquests instruments pretenen ser la palanca necessària pel posicionament europeu a escala global en la generació de solucions digitals. El treball de Openchip donarà lloc a un xip de baix cost, d'alta potència de processament i baix consum d'energia. Amb la finalitat descrita, la proposta inclou un element innovador addicional en estar completament enfocada en la generació de productes de Hardware que siguin de codi obert.

QBEAST

QBEAST

QBEAST

Qbeast es centra en l’anàlisi de Big Data amb Data Leverage, proporcionant una gran quantitat d’informacio alhora que accedeix només a la quantitat mínima de dades en brut. La tecnologia és el resultat d’anys d’investigació al Centre de supercomputació de Barcelona. L’objectiu clau de l’equip de recerca va ser combinar l’escalabilitat i la flexibilitat del programari Big Data amb l’eficiència superior de la tecnologia d’informació d’alt rendiment. D’aquest matrimoni va néixer una nova arquitectura innovadora per emmagatzemar, organitzar i analitzar dades.

QILIMANJARO

QILIMANJARO

QILIMANJARO

La missió de Qilimanjaro és construir un computador quàntic i coherent únic en el mercat amb un conjunt d’eines algorítmiques avançades i fàcils d’utilitzar per abordar efectivament problemes d’optimització complexos en diversos casos d’ús de la indústria real.