El centre conjunt Repsol – BSC Research Center guanya el Premi Nacional de Partenariat Publicoprivat en R+I

28 Desembre 2018
El Govern de la Generalitat de Catalunya ha guardonat el centre conjunt Repsol – BSC Research Center amb el Premi Nacional de Partenariat Publicoprivat en R+I. 
El Govern de la Generalitat de Catalunya i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) han guardonat el centre conjunt Repsol – BSC Research Center amb el Premi Nacional de Partenariat Publicoprivat en R+I. Aquest reconeixement vol posar de relleu la llarga trajectòria entre totes dues institucions en l’àmbit de la recerca en tecnologies d’imatge sísmica.
 
El centre conjunt va començar a operar l’any 2011, tot i que la recerca entre tots dos centres s’havia iniciat quatre anys abans. El seu objectiu és fer front als problemes geofísics i a un ampli espectre d’altres reptes d’HPC (sigles angleses de Computació d’Alt Rendiment) que són d’interès per a Repsol. El RBRC és un grup interdisciplinari format per enginyers i investigadors dels camps de la geofísica, les tecnologies de la informació i les telecomunicacions.
 
Els desenvolupaments geofísics i computacionals del RBRC s’han traduït en una plataforma única de programari anomenada Barcelona Subsurface Imaging Tools (BSIT), que ha permès desenvolupar tot un seguit d’aplicacions d’imatge que inclouen solucions amb tecnologia d’última generació per als problemes que més reptes presenten en l’exploració geofísica. La plataforma BSIT inclou diferents paquets per al processament de dades sísmiques.
D’altra banda, els altres Premis Nacionals de Recerca 2018 són:
 
  • La cosmòloga i astrofísica teòrica italiana Licia Verde, guardonada amb el Premi Nacional de Recerca 2018
  • Marc Güell, investigador principal del Grup de Recerca en Biologia Sintètica Translacional del departament de Ciències Experimentals i de la Salut de la Universitat Pompeu Fabra, que ha estat reconegut en la categoria de Talent Jove
  • La Fundació Pasqual Maragall per a la Recerca sobre l’Alzheimer en l’apartat de Mecenatge Científic
  • El programa NanoEduca, en Comunicació Científica