L'investigador del BSC Antonio Peña, premi Agustín de Betancourt per a joves investigadors

22 Novembre 2023

La Real Academia de Ingeniería ha reconegut els seus treballs pioners sobre virtualització remota d'acceleradors per a còmput de propòsit general i en l'ús de sistemes amb memòries heterogènies en computació d'altes prestacions

L'investigador del Barcelona Supercomputing Center - Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) Antonio Peña ha rebut el premi Agustín de Betancourt y Molina per a joves investigadors que concedeix la Real Academia de Ingeniería (RAI). Aquest guardó reconeix els professionals que hagin fet contribucions originals i rellevants en qualsevol dels àmbits de l'enginyeria, valorant-se específicament els aspectes relacionats amb la transferència de tecnologia.

El jurat dels Premios Jóvenes Investigadores a la seva edició del 2023 ha valorat l'impacte extraacadèmic de transferència de tecnologia de les investigacions d'Antonio Peña, amb aportacions a la implementació MPICH de l'estàndard de pas de missatges “MPI”, les derivades de les quals són utilitzades en els principals supercomputadors del món, contribuint així a gran part dels avenços en els àmbits de ciències computacionals, així com les seves col·laboracions amb Intel i NVIDIA en R+D en software per a la democratització de l'ús de recursos heterogenis en supercomputació, com ara diferents acceleradors i subsistemes de memòria.

L'acte de lliurament dels premis es va celebrar el 21 de novembre a la seu de la Real Academia de Ingeniería a Madrid.

Sobre Antonio Peña i la seva investigació

Antonio José Peña Monferrer, Enginyer en Informàtica i Doctor en Sistemes Informàtics Avançats per la Universitat Jaume I de Castelló, és actualment Leading Researcher i Group Manager al BSC. Aquest prestigiós guardó és atorgat per la Real Academia de Ingeniería anualment a joves investigadors que destaquen en el camp de l'enginyeria. La RAI li concedeix el premi pels seus treballs pioners sobre virtualització remota d'acceleradors per a còmput de propòsit general i en l'ús de sistemes amb memòries heterogènies en computació d'altes prestacions.