Dos projectes del BSC seleccionats dins el programa MIT-Spain "la Caixa" Foundation Seed Fund

18 Abril 2018

Un projecte de l'equip de David Carrera sobre el càncer i un altre de Pol-Forn sobre ordinadors quàntics han estat els seleccionats.

Avui s'han presentat els 12 primers projectes seleccionats dins de la nova convocatòria MIT-Spain "la Caixa" Foundation Seed Fund, una iniciativa conjunta amb l'Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT) l'objectiu del qual és promoure el coneixement i la investigació puntera per afrontar els grans reptes del segle XXI.

Dos projectes del BSC han estat seleccionats entre un total de 30. "Genòmica computacional mitjançant Flash i acceleradors" és el projecte liderat per l'investigador del BSC David Carrera juntament amb l'investigador del MIT Arvind Mithal. L'altre projecte és "Aparellaments multi cúbit en circuits quàntics de superconducció", de l'investigador del BSC Pol Forn-Díaz i el del MIT William D. Oliver.
L'objectiu de la iniciativa és impulsar la interrelació entre els grups de recerca d'excel·lència espanyols i els del MIT. Pretén generar sinèrgies i facilitar la col·laboració en projectes internacionals amb una entitat pionera a nivell internacional com és el MIT.

Llegir nota de premsa de la Fundació "la Caixa"

Baixeu el PDF amb més informació sobre els projectes aquí.

Sobre MIT-SPAIN ”la Caixa” Foundation SEED FUND

El Massachusetts Institute of Technology (MIT) té l’objectiu de promoure el coneixement i la recerca en ciència, tecnologia i altres àrees que serveixin per afrontar els grans reptes del segle xxi. La Fundació Bancària ”la Caixa”, coneixedora del potencial del MIT, ha creat, en col·laboració amb aquesta institució, la convocatòria de projectes MIT-SPAIN ”la Caixa” Foundation SEED FUND.

A través d’una convocatòria de propostes anual, el MIT-SPAIN ”la Caixa” Foundation SEED FUND proporciona ajuts amb l’objectiu de donar suport a projectes d’investigació desenvolupats conjuntament entre universitats i centres de recerca espanyols i grups de recerca del MIT.

La convocatòria pretén incrementar la col·laboració entre professors, investigadors i estudiants de l’estat espanyol i del MIT. Totes les universitats i institucions de recerca sense ànim de lucre espanyoles poden participar en la convocatòria, en col·laboració amb un o diversos grups de recerca del MIT.