Més de 40 empreses es citen en la 2ª Jornada en Fiscalitat i Finançament coorganitzada pel BSC-CNS

01 Desembre 2017

Els assistents van descobrir les possibilitats que la supercomputació ofereix per millorar la competitivitat de les seves empreses

El passat dimarts 28 de novembre el Barcelona Supercomputing Center – Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) va celebrar la 2a Jornada en Fiscalitat i Finançament d’activitats R+D+i organitzada conjuntament amb KLB Group. Més de 40 representants d’empreses de diversos sectors industrials van assistir a l’esdeveniment, podent conèixer de primera mà tot sobre deduccions fiscals, bonificacions a la seguretat social, Patent Box i compra pública innovadora per a les seves activitats de R+D+i.

Josep Maria Martorell, director associat del BSC-CNS, va inaugurar la sessió detallant els objectius del centre. A continuació, la responsable del Departament de Transferència de Tecnologia de la institució, Anna Escoda, va compartir inspiradors casos d’èxits i va explicar com des del BSC-CNS s’articula la col·laboració amb empreses. Els assistents van poder enriquir-se amb totes les possibilitats que ofereix la supercomputació per millorar la competitivitat de les seves empreses.

Ángel Pérez, Secretari General d’Innovació Empresarial del MEIC (Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat), va oferir informació abundant sobre incentius fiscals com la elegibilitat, els procediments, així com la seva experiència como avaluador del MEIC. A més, el Secretari General va destacar la importància de comptar amb experts que puguin assessorar i acompanyar a les empreses, animant a tots els assistents a beneficiar-se d’aquestes ajudes.

Francisco Javier Palomino i Tamara Reyes, de KLB Group, experts en incentius fiscals i financers, van explicar com es desenvolupa en la consultoria el procés d’identificació i implementació i com ajuden a les empreses a maximitzar el retorn fiscal dels seus projectes, inversions i/o activitats.

La última intervenció va ser a càrrec d’Ana Gómez del Grup Damm i va girar al voltant de l’experiència de l'empresa en els seus més de deu anys aplicant aquestes ajudes, així com sobre la seva col·laboració amb KLB Group en la matèria. Gómez va destacar que tots els projectes de R+D+i son candidats a aquestes ajudes, fins i tot si aquests no acaben amb èxit.