Parlarà de què és la innovació climàtica i de com els serveis climàtics poden contribuir a que sectors clau de la societat com són les energies renovables i l’agricultura s’adaptin a la variabilitat climàtica.
L’investigador del Barcelona Supercomputing Center - Centro Nacional de Supercomputación Albert Soret participarà a la conferència de les Nacions Unides sobre el canvi climàtic de 2018 (COP24), que se celebra a la ciutat polonesa de Katowice del 2 al 14 de desembre.
La Conferència reuneix tots els països que formen part de la Convenció Marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic, a més de nombroses ONG i experts en el tema. S’encarrega de mantenir els esforços internacionals per resoldre els problemes associats al canvi climàtic i examina l’aplicació dels acords i compromisos de les parts, en funció dels seus objectius, l’experiència adquirida i els nous descobriments científics. En aquesta edició es preveu l’assistència de més de 20.000 persones.
Albet Soret parlarà de què és la innovació climàtica i de com pot contribuir a desenvolupar societats amb menys emissions de carboni i més adaptades a la variabilitat climàtica. També destacarà la importància que la ciència col·labori amb les administracions i amb les empreses per posar en marxa pràctiques que redueixin les emissions de carboni i que ajudin a empreses i a administracions a estar preparats per els canvis climàtics que afectaran les àrees en les que desenvolupen la seva tasca.
La intervenció de Soret tindrà lloc dins el programa d’esdeveniments paral·lels que organitza la Unió Europea per posar en comú les últimes novetats en el sector. Concretament, parlarà en la sessió titulada “Climate innovations for low carbon and climate-resilent transitions”, que tindrà lloc el 5 de desembre a les 16h al pavelló europeu de la Conferència.
Albert Soret és doctor en Enginyeria Ambiental per la Universitat Politècnica de Catalunya i cap del grup de Serveis del Departament de Ciències de la Terra del BSC-CNS. És un grup interdisciplinari format per un total de 23 experts en clima i en qualitat de l’aire que inclou: enginyers, físics, científics socials, experts en comunicació, economistes, que treballen conjuntament per tal de donar una visió integrada dels treballs realitzats. La seva recerca facilita la transferència de tecnologia per avançar en el desenvolupament sostenible en sectors clau com l'energia, el desenvolupament urbà, la infraestructura, el transport, la salut i l'agricultura i la gestió de l'aigua.
És investigador principal del projecte S2S4E (EC-H2020). Membre de la Junta Consultiva Externa de Clim2Power (ERA4CS). Líder de paquet de treball a Clim4Energy (Copernicus), VISCA (H2020) i MAGIC (Copernicus) i també participa en projectes EC-FP7 i H2020: NEWA, EUPORIAS, MEDGOLD, SPECS, IMPREX, PRIMAVERA i APPRAISAL.