La mostra ha atret 114.468 visitants des que va ser inaugurada l’octubre passat. Un èxit només superat per una exhibició sobre el director de cinema Stanley Kubrick en els 30 anys d'història del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona
Des de la seva inauguració el passat octubre, l'exposició "IA: intel·ligència artificial", coproduïda pel Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i el Barcelona Supercomputing Center - Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS), a partir d'una exposició original comissariada i organitzada pel Barbican Centre de Londres (2019), ha atret 114.468 visitants. També és destacable l’assistència de 20.064 persones a la resta d'activitats vinculades a l'exposició i les 416.203 visualitzacions a les xarxes socials i continguts web relacionats amb la mostra.
Fins ara, des que el CCCB es va inaugurar el 1994, les tres exposicions més vistes havien estat "Stanley Kubrick" (2018-2019) amb 146.667 visitants, "El segle del cinema" (1995-1996) amb 113.529 i "Més humans. El futur de la nostra espècie" (2015-2016) amb 112.439. "IA: intel·ligència artificial", que compta amb l'assessoria científica de l’investigador del BSC Jordi Torres, se situa doncs en una segona posició històrica.
La mostra, que va tancar portes diumenge passat, aborda el paper de la intel·ligència artificial en la vida quotidiana, les oportunitats que presenta per a la recerca científica i biomèdica, el paper de la supercomputació com a principal impulsor, la situació legislativa actual, els riscos de desinformació que en planteja l'ús generalitzat o els biaixos racials i de gènere que pot produir.
L’exposició incloïa una gran instal·lació audiovisual creada pel BSC, ‘Bilions d’operacions per segon’, que mostra, a través de la visió dels investigadors del BSC Fernando Cucchietti, Amanda Duarte, Victor Guallar, Oriol Jorba, Marta Melé, Alfonso Valencia i Marta Villegas, com la supercomputació i la IA permeten avançar en la resolució de problemes complexos com la construcció de ciutats més saludables, sostenibles i adaptades al canvi climàtic, el descobriment de nous fàrmacs i l’impuls a la investigació de malalties com el càncer o la identificació de materials de nova generació.
També s’hi ha pogut veure un exhaustiu timeline interactiu amb les fites clau del desenvolupament i evolució de la intel·ligència artificial, que ha comptat amb l’assessorament de l’investigador del BSC i catedràtic de la UPC Ulises Cortés i l’investigador del BSC Darío García.