El Departament d'Acció Exterior i Govern Obert programa una trobada amb el cos consular al Barcelona Supercomputing Center

15 Novembre 2021
L'objectiu de la jornada és presentar el potencial científic, en recerca i en atracció de talent de Catalunya.

La consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, i la consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, han acompanyat el cos consular acreditat a Barcelona en una visita avui a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i al Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC). Representants de 40 consolats han participat a la jornada.

 “Volem fer créixer les relacions amb la xarxa consular perquè entenem que és una manera eficient i bona de connectar Catalunya al món”, ha dit la consellera Alsina, que considera que “és molt important, com a part de l’acció exterior, posar en valor infraestructures clau per al país com és el Barcelona Supercomputing Center, i el Govern ha de treballar perquè el ‘hub’ de recerca que tenim a Catalunya sigui també un factor fonamental de connexió amb l’exterior i d’atracció de talent per aconseguir projectes de tot tipus en benefici del país”. “El món postpandèmic ens ha ensenyat que els reptes són globals i que per tant les solucions han de ser globals i conjuntes, i tots els projectes vinculats amb dades que es lideren des d’aquí són un bon exemple del que hem de fer en el futur”, ha afegit.  

Des del Departament d’Acció Exterior i Govern Obert, ha explicat la consellera Alsina, “volem posar èmfasi en un projecte que es diu ‘Catalunya, país de dades’, que fomentarà la col·laboració publico-privada d’empreses, el sector cívic i les administracions públiques de tot Catalunya per compartir dades, per obrir-les, i per utilitzar-les per prendre millors decisions i implementar millor les polítiques públiques del Govern”.

El director associat del BSC, Josep M. Martorell, ha estat l'encarregat d'acompanyar la visita i informar-los de la feina que es fa al centre. Martorell ha fet incís en què el “BSC és una institució immensament internacional, el 40% dels nostres treballadors vénen de més de 50 països diferents. Tenir relació directa amb el cos consular és una oportunitat i ens és molt útil, perquè molts són representants de països amb els quals ens relacionem acadèmicament, tenim treballadors que vénen d'allà, tenim relació bilateral amb centres com els nostres en aquells països, etc.” El director associat del BSC ha afegit que "no és només una relació en termes dʻatracció de talent i fer ciència conjuntament, també és una relació interessant perquè molts dels usuaris del nostre ordinador són de tot Europa, i tenim molta relació amb empreses estrangeres" .

Més informació aquí: https://exteriors.gencat.cat/ca/detalls/noticia/not_211115_cosconsularbsc