El Departament de Ciències de la Terra disposarà d'un estand per mostrar tots els projectes relacionats amb els oceans que s'estan desenvolupant actualment al BSC
Sota el lema 'Delivering the science we need for the oceen we want', Barcelona acollirà del 10 al 12 d'abril del 2024 la reconeguda i influent Conferència del Decenni de l'Oceà 2024 de l'ONU. L'edició d'aquest any reunirà a la capital catalana la comunitat de les ciències oceàniques per celebrar els èxits i establir prioritats conjuntes per al futur dels oceans.
L'objectiu és generar diàleg a tota la interfície ciència-política-societat, així com proporcionar un fòrum mundial perquè governs, líders, sectors marítims, filantropia, universitats, sector privat, ONG i altres es reuneixin i catalitzin noves associacions i col·laboracions.
Els resultats de l'expedició ‘Muntanyes submarines inexplorades de la dorsal Salas y Gómez’ i les negociacions en curs per crear un corredor blau en aquesta zona seran presentats per la investigadora del BSC Ariadna Mecho al fòrum 'Ocean Decade MPA Forum : Progress, obstacles and solutions', organitzat com a esdeveniment satèl·lit de la Conferència del Decenni de l'Oceà de l'ONU.
Aquest fòrum explorarà durant dos dies quatre temes transversals per a les Àrees Marines Protegides (AMP). L'investigador Pablo Ortega, colíder del grup de Variabilitat i Canvi Climàtic del BSC, també participarà al fòrum, presentant els avenços dels bessons digitals de la investigació oceànica i com podrien ser una poderosa eina per crear AMP adaptades al clima en el futur.
El Departament de Ciències de la Terra del BSC disposarà d'un estand a la conferència per presentar tots els projectes relacionats amb l'oceà, amb especial èmfasi en els projectes europeus EERIE , RESCUE i Climateurope2 .
Altres participacions d'investigadors del BSC inclouen:
- Mario Acosta (colíder del grup de Ciències Computacionals de la Terra) presentant el Centre d'Excel·lència ESiWACE3 finançat per EuroHPC Joint Undertaking a l'esdeveniment satèl·lit "Monitoring the Ocean: Panell discussion" esdeveniment satèl·lit,
- Joan Llort (investigador del grup de Variabilitat i Canvi Climàtic) coorganitza l'esdeveniment satèl·lit "Unifying the air-sea interactions community" i contribuirà a l'esdeveniment "Art for Advocacy, A deep -sea live show", organitzat pel Thyssen Bornemisza Art Contemporary (TBA21) i Sónar+D ;
- Raffaele Bernardello (investigador del grup de Variabilitat i Canvi Climàtic) contribuirà a la conferència paral·lela "Advancing marine carbon dioxide removal for the planet we want: Exploring science and collaborative solutions in the Oceen Decade”.
Crèdit foto: Renata Romeo / Ocean Image Bank