El BSC i l’Ajuntament de Barcelona amplien la seva col·laboració per desenvolupar projectes en els camps de la ciència, la tecnologia i la innovació

21 Setembre 2020
El nou conveni té una durada de dos anys, prorrogables a dos més, i suposa un nou pas per a la digitalització de la ciutat.

 

El consistori i el centre es comprometen a col·laborar en les iniciatives i activitats respectives i aprofundir en els efectes del coneixement científic en la vida dels barcelonins

El Barcelona Supercomputing Center – Centro Nacional de Supercomputación (BSC) i l’Ajuntament de Barcelona amplien la seva col·laboració amb un nou conveni-marc per prosseguir la col·laboració en matèria de recerca i de coneixement, que van començar el 2017.

El nou conveni, de dos anys de durada i prorrogable a dos més, s’emmarca dins dels objectius del Pla Barcelona Ciència 2020-2023, pel qual el consistori consolida la seva col·laboració amb institucions barcelonines de recerca de referència internacional, com ara el BSC.

La col·laboració s’orienta a dur a terme projectes de ciència ciutadana que necessiten una alta capacitat de processament a partir de dades municipals; fomentar la divulgació científica; participar en projectes de ciència ciutadana, i facilitar l’intercanvi i circulació de personal investigador en projectes de ciència ciutadana i reptes de ciutat.

Josep Maria Martorell, director associat del BSC, expressa el compromís del centre per a què l’Ajuntament de Barcelona “tregui profit d’infraestructures de recerca de primer nivell”. A banda, afegeix que “mantenim col·laboracions en temes relacionats en anàlisis avançat de dades, gestió intel·ligent d’infraestructures i espais de la ciutat, divulgació científica i foment de les vocacions tecnològiques en els més joves, amb especial èmfasi entre les nenes. Però creiem que podem tenir un recorregut conjunt molt més ampli i estem animats a fer-lo”.

El consistori celebra la signatura del nou conveni ja que suposa un nou pas cap a la digitalització de la ciutat, la qual és clau per a la recuperació de la crisi de la Covid-19, “i el BSC ha de ser part de l’estratègia, com a infraestructura tecnològica de referència a Europa i el món”, subratlla Laia Bonet, tercera tinenta d’alcaldia d’Agenda 2030, Transició Digital, Esports i Coordinació Territorial i Metropolitana de l’Ajuntament de Barcelona. Segons Bonet, “la col·laboració entre el BSC i l’Ajuntament permetrà posar els beneficis de la recerca i la innovació tecnològica al servei del conjunt de la ciutadania i de l’ecosistema digital de la ciutat, i a desenvolupar el potencial de Barcelona com a capital de l’humanisme tecnològic”.

Per la seva banda, el tinent d’alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat, Joan Subirats, ha destacat que la signatura d’aquest conveni marc “ens ha de permetre estrènyer les relacions i generar un creixement exponencial de la col·laboració entre Barcelona i el BSC en la recerca vinculada a reptes que afronta la ciutat”.

  • Nota premsa Ajuntament aquí.