El BSC-CNS participa en la creació d’un centre de recerca per a l’Atlàntic

21 Novembre 2017
S’estudiaran temes relacionats amb el canvi climàtic, els oceans, la supercomputació, l’atmosfera, l’espai i les energies per fer recerca amb les dades obtingudes de l’oceà Atlàntic.

El Barcelona Supercomputing Center - Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) formarà part del Centre de Recerca per a l’Atlàntic (AIR Center, en anglès), que tindrà seu a les Açores, i des del qual s’estudiaran temes relacionats amb el canvi climàtic, els oceans, la supercomputació, l’atmosfera, l’espai i les energies per fer recerca amb les dades obtingudes de l’oceà Atlàntic.

Es tracta d’una iniciativa conjunta entre els governs d’Espanya i Portugal, a la que ja s’han sumat altres nacions com Argentina, Angola, Brasil (amfitrió de la reunió), Cap Verd, Colòmbia, Estats Units, Índia, Nigèria i Uruguai. A banda, hi ha representades algunes institucions científiques d’aquests països, una de les quals és el BSC-CNS.

A la reunió que té lloc des d’ahir i que finalitza avui, els representants de tots els països implicats debaten la formalització del projecte i la implementació d’una agenda per a la construcció del centre. De part del BSC-CNS, Josep Maria Martorell, director associat, és l’encarregat d’impartir el workshop “Supercomputació per a una recerca interdisciplinària, en què explica com s’aplica la computació d’altres prestacions en els àmbits de recerca implicats al centre.

Més informació:

Atlantic Interactions