El BSC és un dels organitzadors d’aquesta activitat que té com a objectiu millorar el model predictiu de qualitat de l’aire a Barcelona.
Amb motiu de l’exposició Després de la fi del món, que es pot visitar fins el 29 d’abril de 2018 al CCCB, el Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS), BCN Analytics, Big Data CoE d’Eurecat, Leitat i el mateix CCCB, organitzen la primera Datathon sobre qualitat de l’aire a la ciutat de Barcelona.
Els dies 20 i 21 de gener seixanta científics, analistes de dades, estadístics i matemàtics preocupats pel medi ambient es reuniran al CCCB disposats a millorar el sistema de predicció de la qualitat de l’aire a Barcelona, així com la seva comprensió. El dataset que se’ls proporcionarà conté informació del sistema de pronòstic de qualitat de l'aire CALIOPE (www.bsc.es/caliope) i les dades d'observacions proporcionades per la xarxa EIONET (https://www.eionet.europa.eu/) dels anys 2014 i 2015 de diòxid de nitrogen (NO2) amb valors horaris.
En total participaran 12 equips, cadascun d'ells format per 4 o 5 persones. Els membres dels equips provenen de disciplines diverses: matemàtiques, estadística, econometria i altres àmbits semblants. Tots ells tenen experiència en el tractament de dades amb models estadístics i amb eines d'analítica avançada.
Entre els membres del jurat estaran els investigadors del departament de Ciències de la Terra del BSC Carlos Pérez García-Pando, Kim Serradell i María Teresa Pay.
La Datathon atorgarà dos premis:
Premi Accuracy a l’equip que construeixi el model amb més precisió: 2.000€ per a l’equip i una entrada al Mobile World Congress per a cada membre.
Premi a la Creativitat a l’equip que aporti noves idees o noves conclusions a partir del conjunt de dades proporcionat: 1.000€ per a l’equip i una entrada al 4YFN per a cada membre.
Més informació i programa aquí.