BSC presentarà projectes de recerca en HiPEAC19

21 Gener 2019

La conferència HiPEAC d'enguany, que tindrà lloc del 21 al 23 de gener a València, posa el futur dels sistemes de computació en el punt de mira, en un moment en què tots els aspectes de la computació estan en revisió a causa de l’inevitable final de la Llei de Moore. Tres xerrades magistrals, 26 tallers i 17 tutorials complementaran la presentació d'articles, cobrint tot el continu computacional.

Els investigadors del Barcelona Supercomputing Center (BSC) —part del nucli de la xarxa HiPEAC, que compta amb uns 2000 experts— tindran un paper central en aquest esdeveniment internacional de referència en el camp de la computació.

"El BSC sempre ha tingut una posició clau en HiPEAC, i la nostra associació amb aquesta xarxa internacional estratègica va en augment", va assenyalar el professor Mateo Valero, director del BSC, cofundador i primer coordinador de HiPEAC. "Estic encantat de veure els investigadors del BSC presentant en la conferència, un cop més, les seves investigacions pioneres en temes que exploren el continu computacional i un ampli espectre d'arquitectures innovadores ".

Els investigadors del BSC participaran, entre d’altres, en els següents esdeveniments:

Dilluns 21 de gener

  • Eduardo Quiñones impartirà una conferència magistral al PARMA-DITAM workshop, que es centrarà en arquitectures multicore i manycore
  • WRC'2019: Workshop on Reconfigurable Computing comptarà amb una presentació de Paul Carpenter sobre el paper de la computació reconfigurable amb els sistemes exascale, enfocada en l’ús d’OmpSs – el model de programació emblemàtic del BSC – per a los FPGAs (field-programmble gate arrays o conjunts lògics programables per l’usuari, en la seva traducció al català)
  • Heterogeneity Alliance, on the road: Jorge Ejarque presentarà «A task-based programming model for programming distributed heterogeneous computing platforms»
  • EuroExaScale: Petar Radojkovic presentarà «Towards Resilient HPC Systems: A Blueprint» durant aquest taller
  • MULTIPROG: Workshop on Programmability and Architectures for heterogeneous Multicores: Luc Jaulmes parlarà sobre la vulnerabilitat de la memòria i Paul Carpenter presentarà una ponència sobre els efectes de l'ús compartit de la capacitat de memòria en el rendiment de l'HPC.

 

Dimarts 22 de gener

  • La sessió Vision and roadmaps inclourà el full de ruta de Eurolab4HPC, que compta amb la coautoria de Paul Carpenter

 

 

 

Dimecres 23 de gener

HiPEAC19 també comptarà, un cop més, amb l'assessorament laboral personalitzat de HiPEAC, proporcionat per Xavier Salazar de BSC. Aquest servei ajuda a les empreses a trobar candidats amb les habilitats tècniques necessàries per desenvolupar els sistemes computacionals del futur.

Per a més informació, visita la web de HiPEAC: https://www.hipeac.net/2019/valencia/

Hashtag en les xarxes socials: #HiPEAC19
Twitter: @hipeac
LinkedIn: hipeac.net/linkedin

 

Sobre HiPEAC

Des de 2004, el projecte HiPEAC (High Performance and Embedded Architecture and Compilation) ha estat un hub per a investigadors europeus en sistemes de computació; en l'actualitat, la seva xarxa, la més gran del seu tipus al món, compta amb uns 2000 especialistes. El projecte ofereix als seus membres formació, suport a la mobilitat i serveis de difusió i contractació, així com nombrosos serveis de networking. L'última edició del projecte, HiPEAC 5, començà l'1 de desembre de 2017 i es compon de 13 membres, liderats per la Universitat de Gant. HiPEAC està finançat pel programa de recerca i innovació Horitzó 2020 de la Unió Europea, en virtut de l'acord de subvenció núm 779.656.

HiPEAC organitza quatre esdeveniments de networking a l'any: la conferència HiPEAC, dues Setmanes de Sistemes de Computació i una escola d'estiu. La conferència HiPEAC atrau uns 500 participants, i l'edició de 2019 està organitzada per la Universitat de València. Les següents organitzacions patrocinen la conferència: DeepMind, Arm, Monet DB, Robocoast, Vineyard, Tulipp, Atos, Cerebras, Cleopa, dividiti, Embedded Computing Specialists, Lloba, ho-COMPUTER, HPC Now !, Springer, Stream HPC, Thales, Xilinx i la Universitat Politècnica de València.
 

Visita www.hipeac.net per obtenir més informació sobre el projecte.
Twitter: @hipeac
@hipeacjobs
LinkedIn: www.linkedin.com/company/hipeac