“Identifiquem barreres potencials que limiten el rendiment de les aplicacions” – Jesús Labarta a POP‘

13 Octubre 2017

En l’entrevista sobre e centre d’excel·lència POP (Performance Optimisation and Productivity), liderat pel Barcelona Supercomputing Center (BSC), Jesús Labarta ens explica perquè l’anàlisis del rendiment és essencial per a obtenir el màxim profit dels ordinadors.

Durant l’entrevista, Labarta, qui és Director del Departament de Computer Sciences del BSC, explica que l’anàlisis del rendiment de POP es tradueix en millores en el rendiment que varien entre el 10-15% fins a multiplicar-se per 10. Dirigit tan a desenvolupadors com a usuaris d’aplicacions, així com proveïdors d’infraestructures, els serveis de POP es centren en l’evaluació externa de codis paral·lels. Segons Labarta, aquest punt de vista extern permet identificar les barreres I condueix a un ús més efficient dels valuosos recursos computacionals.

POP proporciona serveis d’optimització de rendiment i productivitat per a programes academics i industrials de tot tipus. Coordinat pel BSC, el centre d’excel·lència finançat per la Unió Europea està format per sis partners de tot Europa que tenen renom en termes d’excel·lència en eines de rendiment i ajustaments, excel·lència en models i pràctiques de programmació, brillants antecedents en recerca, així com de suport en condicions reals tan en academia com indústria.

El video està disponible al canal de Youtube del BSC.

Una versió a més profunditat de la entrevista serà publicada a l’edició d’octubre de la revista de HiPEAC (Network of Experts in High-Performance and Embedded Architecture and Compilation), HiPEACinfo 52.

Per a més informació

pop-coe.eu

POP ha rebut finançament del programa de la Unió Europea Horizon 2020 research and innovation programme sota el conveni de subvenció número 676553.