BSC AI4Science Fellowships (AI4S)

El BSC AI4Science Fellowships (AI4S) és un programa d'atracció i retenció de talent que té com a objectiu la convergència de HPC i IA, així com la creació i consolidació de línies de recerca en els departaments del BSC-CNS: Computer Sciences, Life Sciences, Earth Sciences, Computer Applications in Science and Engineering - CASE, aprofitant les capacitats computacionals del MareNostrum 5.

Aquesta iniciativa és part dels programes d'atracció i retenció del talent dins de la inversió 4 del component 19 del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, C005/24-ED CV1.

   

Descripció

L’AI4S busca afermar les línies de recerca existents (Departaments de CS, LS, ES i CASE),  i impulsar l'Institut IA, tal com s'ha descrit en els objectius del Programa. Per a això, el BSC espera atreure o retenir 158 persones becades que estaran contractades a jornada completa, els 4 anys que dura el programa.

A través d'aquest programa, el BSC-CNS oferirà 158 beques de 4 anys a personal científic i investigador altament qualificat, proporcionant-los totes les eines necessàries per desenvolupar el seu potencial, aprofundir les seves habilitats i coneixements en un entorn estimulant, internacional i interdisciplinari. El personal que obtingui aquesta beca també comptarà amb una àmplia gamma de cursos, en col·laboració amb diverses unitats del centre, per facilitar tant la recerca d'alta qualitat, com l'adquisició de competències tècniques, personals, lideratge, comunicació i gestió d'equips.

  • Remuneració: La remuneració s'establirà d'acord amb les taules salarials del programa i s'especificarà en cada vacant publicada de manera transparent.
  • Dotació de bossa de despeses addicionals: Cada beca tindrà associada una bossa per a despeses addicionals, com equipament IT, viatges, formació, estades, etc.
  • Jornada laboral: Jornada completa (37.5h setmanals). No es consideraran les posicions a temps parcial.
  • Contracte: 4 anys.
  • Incorporació: A causa de les característiques del BSC AI 4 Science Fellowships (AI4S), totes les persones que superin amb èxit el procés de selecció hauran d’incorporar-se abans del 31/12/2024.

Vacants AI4S

Vacants obertes:

 Avís Important: Les vacants estaran obertes fins a la data límit indicada. En cas de no poder accedir a l'enllaç d'una vacant, és possible que ja no estiguem acceptant més candidatures per a aquesta posició.

Computer Sciences:

Life Sciences:

 

Earth Sciences:

 

CASE - Computer Applications in Science & Engineering:

 

Operations:

Vacants tancades:

Computer Sciences:

Life Sciences:

 

Earth Sciences:

CASE - Computer Applications in Science & Engineering:

Director's office:

Operations:

Desenvolupament del procés de selecció

Totes les candidatures hauran de ser presentades a través de la pàgina web del BSC i contenir:

  • Un CV complet en anglès, incloent-hi detalls de contacte.
  • Una carta de presentació/motivació amb una declaració d'interès en anglès, especificant clarament per a quina àrea i temes específics desitja ser considerada la persona aplicant. També s'hauran d'incloure dos contactes per referències addicionals. Les sol·licituds sense aquest document no seran considerades.

La selecció es durà a terme a través del sistema de concurs-oposició. El procés de selecció compta amb dues fases:

  1. Anàlisi del currículum: avaluació de l'experiència prèvia i/o historial científic, títol, formació i altra informació professional rellevant per al lloc. - 40 punts.
  2. Fase d'entrevistes: Les candidatures millor valorades a nivell curricular seran convidades a la fase d'entrevistes, conduïdes pel departament corresponent i per Recursos Humans. En aquesta fase s'avaluaran les competències tècniques, coneixements, habilitats i experiència professional vinculades al lloc, així com les competències personals requerides. - 60 punts. S'haurà d'obtenir un mínim de 30 punts del total de 60 punts per ser elegible per a la posició.

Cada procés de selecció compta amb un panell de selecció. Aquest panell estarà compost per, com a mínim, tres persones, assegurant una representació de dones d'1/3, o d'almenys el 25% de les persones del panell.

D'acord amb els principis de l'OTM-R, es forma un panell de contractació amb equilibri de gènere per a cada vacant a l'inici del procés. Després de revisar el contingut de les sol·licituds, el panell començarà les entrevistes, amb almenys una entrevista tècnica i una de competències. Com a mínim, es realitzarà un qüestionari de personalitat, així com un exercici tècnic durant el procés.

El panell prendrà una decisió final i totes les persones que hagin participat en la fase d'entrevistes rebran feedback amb detalls sobre l'acceptació o desestimació del seu perfil.

A causa de les característiques del BSC AI4Science Fellowships (AI4S), totes les persones que superin amb èxit el procés de selecció hauran d’incorporar-se abans del 31/12/2024