La spin-off del BSC Qilimanjaro Quantum Tech, escollida millor startup digital del món al MWC

29 Febrer 2024

Qilimanjaro Quantum Tech ha estat la guanyadora del concurs mundial d'empreses tecnològiques emergents que organitza el 4YFN, l'esdeveniment d'emprenedoria que se celebra de manera paral·lela al Mobile World Congress

La spin-off del Barcelona Sipercomputing Center – Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) Qilimanjaro Quantum Tech ha estat escollida com la millor startup digital del món a la gala dels 4FYN Awards, una competició mundial de startups que té com a objectiu trobar les empreses tecnològiques emergents de tot el món, i és el reconeixement més gran que s'ofereix exclusivament a les startups al Mobile World Congress de Barcelona.

Qilimanjaro Quantum Tech ha estat seleccionada com a guanyadora després d'una competició de pitching per un jurat format per inversors, executius d'empreses, emprenedors, funcionaris governamentals i públic en general. El reconeixement porta associat un premi en metàl·lic de 20.000 euros, cortesia de GSMA Foundry, així com un pod d'exposició d'empreses emergents i l'oportunitat de pronunciar un discurs al 4YFN MWC Barcelona 2025.

Qilimanjaro Quantum Tech ha superat la dura competència de les altres finalistes - Bitsensing (Corea del Sud), Mica AI Medical (Israel), Ocean Econstructures (Espanya) i Whispp (Països Baixos) - preseleccionades de la llista de les 50 millors empreses emergents del 4YFN. La selecció dels finalistes es va basar en criteris com ara la innovació de la proposta de la startup, el seu impacte, el seu potencial futur i altres.

Qilimanjaro Quantum Tech és una spin-off del BSC, de la Universitat de Barcelona i de l'Institut de Física d'Altes Energies creada el 2019. Es dedica a desenvolupar i comercialitzar ordinadors quàntics per a casos d'ús específics i amb l'objectiu d'aconseguir importants avantatges primerencs al mercat.