La intel·ligència artificial i les aplicacions específiques, tema central de l’Escola d’Estiu ACM Europa

05 Març 2019

L’escola comptarà amb la participació d’alguns dels investigadors més prestigiosos en aquest camp, fins i tot un guardonat amb el premi Turing.

El Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC) i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC-BarcelonaTECH) acolliran l’Escola d’Estiu ACM Europa 2019 sobre “HPC Computer Architectures for AI and Dedicated Applications”, que tindrà lloc a Barcelona del 17 al 24 de juliol de 2019. L’escola d’estiu està organitzada per ACM Europe, mentre que el Grup d’Interès Especial d’ACM en Computació d’Alt Rendiment (SIGHPC) n’és el patrocinador principal.

L’escola comptarà amb la participació reconeguts investigadors:

El prof. Silvio Micali, ACM A.M. guardonat amb el premi Turing i professor al MIT, oferirà una conferència magistral. La Dra. Lucilla Sioli, Directora de la Comissió Europea per a la Indústria Digital i IA, tindrà presència a l’escola. La Prof. Natasa Milic-Frayling, chairperson d’ACM Women Europe i professora de la Universitat de Nottingham, Regne Unit, tractarà els temes de col·laboració i diversitat en una sessió especial. El Dr. Eng. Gerhard Schimpf, expresident del consell d’ACM European Chapter Leaders (CECL) , presentarà la iniciativa ACM “Being Human with Algorithms” i l’activitat de la secció d’estudiants a Europa.

Los chairperson de l’escola són Mateo Valero, director de BSC, i Josep Fernández, Degà de la Facultat d’Informàtica de Barcelona. El comitè organitzador local està dirigit per Eduard Ayguadé, director associat del departament de Ciències de la Computació del BSC, i Fabrizio Gagliardi, assessor estratègic sènior del BSC i expresident d’EUACM, que és el comitè de polítiques europees d’ACM.

Fabrizio Gagliardi afirma que l’escola d’estiu “serà una oportunitat extraordinària perquè els nostres millors joves investigadors, enginyers i estudiants passin una setmana completa amb alguns dels investigadors més prestigiosos en aquest camp, tot incloent també un guardonat amb el premi Turing. Repartiran el seu temps entre conferències formals i exercicis pràctics i gaudiran també d’un bon programa social durant l’estiu a Barcelona”.

Eduard Ayguadé destaca: “Sens dubte, el tema de l’Escola d’Estiu ACM Europa 2019 és molt atractiu; les aplicacions específiques i, especialment, la Intel·ligència Artificial, necessiten nous enfocs en l’arquitectura d’alt rendiment per assolir els seus alts requisits informàtics”.

Els temes seran abordats per professors i investigadors excepcionals a Europa: Prof. Per Stenström (Universitat de Chalmers, ACM Fellow), Prof. Uri Weiser (ACM - IEEE CS, va rebre el Premi Eckert-Mauchly, ACM Fellow), Prof. Luca Benini (ETH Zürich, Universitat de Bolonya, ACM Fellow), Prof. Mauro Olivieri (Universitat Sapienza Roma), Prof. Jesús Labarta (BSC i Universitat Politècnica de Catalunya, així com guanyador del premi ACM - IEEE CS Ken Kennedy) i Prof. David Carrera (BSC i UPC, guanyador d’una ERC).

Pots apuntar-te aquí. (La data límit és l'1 de maig de 2019)

Més informació aquí.

Pots veure el vídeo promocional aquí.

Sobre ACM Europe
ACM Europe pretén augmentar el nivell i la visibilitat de les activitats de l’ACM a tot Europa. El consell està format per científics informàtics europeus que estan compromesos amb el foment de la visibilitat i la rellevància de l’ACM a Europa, i se centra en una àmplia gamma d’activitats europees de l’ACM: des de conferències d’alta qualitat de l’ACM a Europa fins a l’expansió dels capítols de l’ACM per fomentar una participació més gran dels europeus a totes les dimensions de l’ACM.