Margaret Hamilton visita el supercomputador MareNostrum

22 Octubre 2018
La UPC ha investit doctora honoris causa a la científica informàtica nord-americana .

La científica informàtica nord-americana va visitar el passat 19 d'octubre el supercomputador MareNostrum i va tenir l'oportunitat de conèixer més detalls sobre la recerca desenvolupada al Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC). Diverses investigadores del BSC van voler acompanyar-la durant la seva visita.
Margaret Hamilton és matemàtica i enginyera, i va ser ella qui va encunyar el terme "enginyeria de software" fa 50 anys, durant les primeres missions Apolo de la NASA. La UPC va investir-la el passat dijous 18 d’octubre doctora honoris causa.
 

Sobre Margaret Hamilton

Margaret Hamilton (Indiana, EUA) va ser directora de la Divisió d'Enginyeria de Programari del Laboratori d'Instrumentació a l'Institut de Tecnologia de Massachusetts (MIT) als Estats Units, on va dirigir el desenvolupament del programa de vol a bord per a l'Espai Apolo. Gràcies als principis de disseny que va aplicar, els problemes en la computadora de vol que van trobar els astronautes de la missió Apolo 11 en el moment de l'aterratge es van resoldre i van permetre a la humanitat arribar a la Lluna.

Hamilton també va ser fundadora i directora executiva d'Hamilton Technologies, Inc. (1986) a Cambridge, la companyia que va desenvolupar el Sistema Universal de Llenguatges i la teoria matemàtica en què es basa (desenvolupament abans del fet (DBTF)) per als sistemes de disseny de programari. El 22 de novembre de 2016, Hamilton va rebre la Medalla Presidencial de la Llibertat del president dels Estats Units, Barack Obama, pel desenvolupament del programari de la missió Apolo.