Richard Stallman reflexiona sobre els objectius i la filosofia del software lliure

14 Juny 2018
El pare del software lliure, Richard Stallman, oferirà el dia 18 de juny una xerrada que, sota el títol “El software lliure en l’ètica i en la pràctica”, vol analitzar les fites i la filosofia del free software, més enllà de les qüestions tècniques.

La conferència, que no és tècnica ni requereix inscripció prèvia, està organitzada pel Barcelona Supercomputing Center – Centro Nacional de Supercomputación (BSC), per la Facultat d'Informàtica de Barcelona i per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), i tindrà lloc a l’Auditori Vèrtex. Stallman parlarà també de l’estat actual i la història del sistema operatiu GNU que, juntament amb el nucli Linux, el fan servir desenes de milions de programadors i usuaris generals en tot el món.

Richard Stallman és un programador nord-americà considerat el guru del software lliure o free software i president de la Fundació del Software Lliure (FSF per les sigles en anglès). Entre les seves fites històriques com a programador, s’inclouen l’editor de text GNU Emacs, el compilador GCC i el depurador GDB, a través del projecte GNU.

No obstant això, és més conegut per l’establiment d’un marc de referència moral, polític i legal per al moviment del free software com una alternativa al desenvolupament i distribució del software no lliure o privatiu. A més, és el creador del concepte Copylfeft, que té com a objectiu llicenciar software de tal forma que el seu ús i la seva modificació siguin sempre lliures.

Data: 18 de juny de 2018 - 18:00

Lloc: Auditori UPC (Edifici Vèrtex). Universitat Politècnica de Catalunya - Carrer de Dulcet 3, 08034 Barcelona

Organitzen: FIB-UPC i Barcelona Supercomputing Center – Centro Nacional de Supercomputación

Més informació aquí.