PPI4HPC inicia el seu procés conjunt de compra innovadora

14 Maig 2018

Qualsevol proveïdor en HPC interessat pot sol·licitar participar en el diàleg competitiu de PPI4HPC

La solució del BSC està centrada en la infraestructura de computació i emmagatzematge

El Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC), juntament amb altres quatre centres europeus líders en HPC (CINECA, Juelich Supercomputing Centre i GENCI/CEA), participa en el procés conjunt de compra innovadora, que s’acaba de llançar oficialment.

Després de la consulta de mercat per a la compra innovadora de sistemes d’HPC, l’anunci de contracte de PPI4HPC ha estat publicat. Aquest document especifica els criteris pels quals els candidats participen en la següent fase del diàleg competitiu. GENCI, com a líder en el procés de compra, ha iniciat aquesta nova fase en nom i representació dels quatre centres europeus líders en supercomputació. Cada un d’aquests centres actuarà com a comprador públic per a cada un dels quatre lots dins d’aquesta compra conjunta.

La solució del BSC en aquest projecte és adquirir una infraestructura de computació i memòria per analitzar dades o HPDA (de l’anglès High Performance Data Analysis), per instal·lar-se durant la primera meitat del 2019. Aquesta nova infraestructura combinarà nodes de computació amb tecnologies innovadores d’emmagatzematge com NVRAM i tecnologies de memòria com disc durs i infraestructures de cintes, configurats com una solució d’emmagatzematge gradual per emmagatzemar centenars de petabytes amb dades científiques.

D’altra banda, s’adquirirà una infraestructura d’anàlisis de dades per complementar els sistemes actuals dels quals disposa el BSC, que pre-processaran dades de simulacions amb nous paradigmes i algoritmes analítics de big data.

“Aquesta compra conjunta innovadora de nou demostra l’estatus del BSC com a centre líder en supercomputació. La solució del BSC s’espera que proporcioni tecnologies innovadores per a l’emmagatzematge massiu i gradual de dades” diu Sergi Girona, Director d’Operacions al BSC i líder del projecte PPI4HPC al BSC.

Per a més informació sobre la compra conjunta innovadora de PPI4HPC https://ppi4hpc.eu/news/ppi4hpc-starts-its-joint-procurement-process

Sobre el projecte europeu PPI4HPC

Per primer cop, un grup de centres europeus de supercomputació ha decidit crear un grup de compra conjunta per a portar a terme una contractació pública de solucions innovadores (Public Procurement of Innovative Solutions -PPI) a l’àrea de la computació d’altes prestacions (HPC) mitjançant el procediment de diàleg competitiu. El propòsit de la contractació és, per a cada comprador públic, comprar un supercomputador d’alt rendiment innovador i/o un sistema innovador d’emmagatzematge d’alt rendiment que s’integrarà dins del centre de computació.

El cofinançament amb la Comissió Europea permetrà un enfortiment significatiu de la infraestructura de supercomputació pre-exascale des del 2019 i aplanar el camí per a futures inversions conjuntes a Europa. La inversió total serà d’aproximadament 73 milions d’euros. Els centres de supercomputació involucrats - BSC, CEA/GENCI, CINECA i JUELICH- disposen d’un gran recorregut en oferir els seus recursos de supercomputació a nivell europeu per la comunitat científica.