L’investigador del BSC Pol Forn-Díaz, premiat amb una ajuda MIT-SPAIN “la Caixa” Foundation Seed Fund

17 Gener 2018

L’investigador del BSC Pol Forn-Díaz ha estat premiat amb una ajuda MIT International Science and Technology Initiative Seed Fund, junt al professor del MIT William D. Oliver i el Dr. Simon Gustavsson pel projecte titulat “Multi-Qubit Couplings in Superconducting Quantum Circuits”. L’ajuda de 20.000 $ l’atorga la Fundación MIT-Spain-“La Caixa”. Aquesta ajuda es destinarà a l’intercanvi d’estudiants entre el MIT i el BSC i a organitzar visites a ambdues institucions per assistir als workshops relacionats amb el projecte.
El projecte subvencionat consisteix en el desenvolupament d'una part del xip per construir un processador quàntic superconductor. Pol Forn-Díaz és el líder de l’equip experimental del grup QUANTIC del BSC creat recentment. L’equip està liderat pel Professor J.I. Latorre (BSC/UB), qui també lidera l’equip teòric. QUANTIC pretén construir un processador quàntic que operarà al BSC.
El premi reforçarà també la ja existent col·laboració entre el BSC i el MIT en el seu projecte per construir un processador quàntic superconductor.

Sobre MIT-SPAIN ”la Caixa” Foundation SEED FUND

El Massachusetts Institute of Technology (MIT) té l’objectiu de promoure el coneixement i la recerca en ciència, tecnologia i altres àrees que serveixin per afrontar els grans reptes del segle xxi. La Fundació Bancària ”la Caixa”, coneixedora del potencial del MIT, ha creat, en col·laboració amb aquesta institució, la convocatòria de projectes MIT-SPAIN ”la Caixa” Foundation SEED FUND.

A través d’una convocatòria de propostes anual, el MIT-SPAIN ”la Caixa” Foundation SEED FUND proporciona ajuts amb l’objectiu de donar suport a projectes d’investigació desenvolupats conjuntament entre universitats i centres de recerca espanyols i grups de recerca del MIT.

La convocatòria pretén incrementar la col·laboració entre professors, investigadors i estudiants de l’estat espanyol i del MIT. Totes les universitats i institucions de recerca sense ànim de lucre espanyoles poden participar en la convocatòria, en col·laboració amb un o diversos grups de recerca del MIT.

Més informació aquí.