El BSC-CNS participa en l’esdeveniment més gran de computació per GPU, parlant sobre simulacions del cervell amb l’ús de CUDA

10 Octubre 2017

El Barcelona Supercomputing Center – Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) participa en el GTC Europe’17 (GPU Technology Conference Europe 2017). L'esdeveniment de computació per GPU més gran d'Europa tindrà lloc a Munic (Alemanya) del 10 al 12 d'octubre. GTC Europe és un congrés per donar a conèixer la computació d'altes prestacions (HPC), la supercomputació i les seves aplicacions. El programa inclourà sessions d’una àmplia varietat d’àmbits de la recerca computacional i la informàtica, complementats per tutuorials i tallers pràctics.

L’investigador del BSC-CNS Pedro Valero-Lara oferirà a les 11 del matí del dimecres 11 d’octubre una conferència titulada “La simulació del comportament del cervell humà usant CUDA”. Els participants aprendran com es simula el comportament del cervell humà usant computadors actuals, i els diversos reptes que han d’afrontar per a la seva implementació. Valero-Lara parlarà dels principals passos i metodologies de les simulacions. En concret, es centrarà en aquelles transformacions i optimitzacions realitzades per aconseguir un bon rendiment en els GPUs de NVIDIA. L’investigador explicarà també els avenços realitzats en el projecte Human Brain (HBP) (liderat per Raül Sirvent) i en el BSC/UPC NVIDIA GPU Center of Excellence (liderat per Antonio Peña) per a la simulació del cervell humà. La comprensió del cervell humà és un dels grans reptes de la ciència del segle XXI. Si podem aconseguir-ho, podríem aprofundir en el que ens fa humans, desenvolupar nous tractaments per a les malalties del cervell i construir noves i revolucionàries tecnologies informàtiques.

Més informació:

Informació general   Programa