El BSC participa en eTRANSAFE, un projecte per l’avaluació de la seguretat dels fàrmacs i la recerca integrativa en l’análisi de dades

13 Setembre 2017

El Barcelona Supercomputing Center – Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) participa en eTRANSAFE a través d’ELIXIR, que és un dels 26 socis internacionals en aquest projecte.

El projecte de cinc anys, Enhancing Translational Safety Assessment through Integrative Knowledge Management (eTRANSAFE), pretén desenvolupar una infraestructura avançada d'integració de dades juntament amb mètodes informàtics innovadors per millorar la seguretat en el procés de desenvolupament de fàrmacs. El projecte eTRANSAFE té com a objectiu millorar l'avaluació de la seguretat en el procés de descobriment i desenvolupament de fàrmacs mitjançant l'aplicació de mètodes bioinformàtics a dades preclíniques i clíniques compartides per analitzar sistemàticament la translació dels efectes. Permetent, d'aquesta manera, l'optimització de recursos i el desenvolupament de medicaments més segurs.