Rosa Badia imparteix un curs sobre computació paral·lela i distribuïda a ACACES17

10 Juliol 2017

La responsable del grup Workflows and Distributed Computing del departament de Ciències de la Computació del Barcelona Supercomputing Center (BSC), Rosa Badia, imparteix un curs a ACACES17, l’escola d’estiu especialitzada en arquitectura i compilació avançades per a la supercomputació i sistemes empotrats. Organitzada per HiPEAC, la xarxa europea especialitzada en aquest àmbit, té lloc a Fiuggi (Itàlia), del 9 al 15 de juliol.

El curs presentat per Badia explora els models de programació per a plataformes de computació paral·lela i distribuïda, amb especial èmfasi en els models de programació desenvolupats al BSC: COMPSs i PyCOMPSs. En l’última edició de la revista de HiPEAC, HiPEACinfo 51, també es publica un article de Badia sobre PyCOMPSs.

ACACES aplega professors d’arreu del món per impartir cursos sobre temes diversos especialitzats en computació avançada. En l’edició d’enguany, la tretzena, s’hi imparteixen cursos de computació quàntica, neuromòrfica i cloud, sistemes empotrats segurs, hardware reconfigurable i emprenedoria tecnològica, entre d’altres. El programa inclou una ponència sobre machine learning a càrrec d’Olivier Temam (Google) i una altra sobre com desenvolupar productes de de visió per computador des del laboratori al mercat, a càrrec de David Moloney (Intel).

A banda, i com és usual en els actes de HiPEAC, la unitat de Suport a la recerca, transferència i divulgació del BSC col·labora en l’esdeveniment. Així, la unitat especialitzada en borsa de treball de HiPEAC (HiPEAC Jobs), a càrrec de Xavier Salazar, és present a l’escola d’estiu per contribuir a facilitar que els millors candidats opten a les vacants d’arreu d’Europa, mentre que Anna Molinet aporta suport en la comunicació des del mateix lloc.

Per a més informació:

acaces.hipeac.net/2017

Actualment existeixen dues ofertes de treball en el grup de Rosa Badia en el BSC-CNS: