Polítics i científics acompanyen Mateo Valero en el lliurament de l’Ordre Mexicana de l’Àliga Asteca

31 Maig 2018
Nombroses personalitats de l’àmbit de la política catalana i espanyola i destacats científics es van donar cita ahir en l’acte de lliurament de l’Ordre Mexicana de l’Àliga Asteca a Mateo Valero, director del BSC.
Valero va ser condecorat amb la màxima distinció que atorga el govern mexicà als estrangers, en reconeixement a la seva destacada contribució al desenvolupament científic a Mèxic, en particular en l’àrea de la computació d’alt rendiment, per la seva brillant trajectòria acadèmica i de recerca, reconeguda mundialment, i per haver esdevingut un actor clau en el desenvolupament de la computació d’alt rendiment a Mèxic.

En representació del govern mexicà, l’ambaixadora mexicana a Espanya, Roberta Lajous, va ser l’encarregada d’entregar la medalla a Mateo Valero. Posteriorment, Ulises Cortés, cap del grup d’Intel·ligència Artificial al BSC i també mexicà, va llegir un discurs emotiu.

A la cerimònia de condecoració, que va tenir lloc al consolat de Mèxic a Barcelona, Mateo Valero ca estar acompanyat per Mari Carmen Oñate, Cònsol de Mèxic a la ciutat comtal; Carmen Vela, Secretària d’Estat de Recerca, Desenvolupament i Innovació; Arcadi Navarro, Secretari d’Universitat i Recerca de la Generalitat; Francesc Subirada, Director General de Recerca de la Generalitat; Francesc Torres, rector de la UPC; Andreu Mas-Colell, President del Barcelona Institute of Science and Technology; Elías Campo, director de l’Idibaps, i Bonaventura Clotet, director del Laboratori de Retrovirologia de la Fundació IrsiCaixa, entre altres personalitats.

 
Més informació sobre el premi aquí.