El director de Ciències de la Vida passa a formar part d'aquest comitè on els seus membres són els millors experts en diversos camps.
Alfonso Valencia, director del departament de Ciències de la Vida del Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputacíon (BSC), és des d'ara i per un període de dos anys, membre del Comitè Científic de l'IMI (Innovative Medicines Initiative). Aquest és un grup assessor dins de l'IMI, una reconeguda associació pública-privada que té com a objectiu accelerar el desenvolupament de medicaments. El Comitè Científic està format per 11 membres i 2 membres ad hoc que han estat nomenats d'acord amb els suggeriments fets pel Grup de Representants dels Estats. Els membres del Comitè Científic són els millors experts de diferents camps.
València afirma que "serà un gran honor i un gran desafiament seguir els passos en aquest comitè de bioinformàtic anteriors i bons amics Ferran Sanz, Ioannis Xenarios i Torsten Schwede que han contribuït a construir ponts entre les infraestructures bioinformàtiques i les iniciatives IMI en el món de constant canvi del Big Data i HPC ".
Un altre expert espanyol, Eduard Montanya, ha estat nomenat membre del Comitè Científic de l'IMI. Montanya és professor titular de medicina a la Universitat de Barcelona i cap de la Secció de Diabetis de l'Hospital Universitari de Bellvitge.
El paper del comitè científic
El Comitè fa recomanacions científiques estratègiques a l'IMI i assessora sobre la rellevància continuada de l'Agenda de Recerca Estratègica i les prioritats científiques. També es consulta formalment sobre els textos temàtics de l'IMI, que es basen en les prioritats científiques, abans de llançar una convocatòria de propostes.
Més específicament, el Comitè Científic proporciona assessorament sobre les prioritats científiques que s'inclouran en l'Agenda de Investigació Estratègica tenint en compte les activitats relacionades amb Horitzó 2020; prioritats científiques que s'abordaran en els plans de treball anual de l'IMI; i els assoliments científics descrits als Informes Anuals d'Activitats de l'IMI.
Sobre l'IMI
La Innovative Medicines Initiative (IMI) és una associació entre la Unió Europea i la indústria farmacèutica europea. L'IMI facilita la col·laboració oberta en la recerca per avançar en el desenvolupament i accelerar l'accés dels pacients a medicaments personalitzats per a la salut i el benestar de tots, especialment en àrees de necessitats mèdiques no cobertes. L'objectiu de l'IMI, particularment en la seva segona fase (IMI2, 2014-2020) és desenvolupar vacunes, medicaments i tractaments de pròxima generació, com nous antibiòtics. Els seus projectes proporcionaran als europeus, inclosos el creixent nombre de persones majors, medicaments i tractaments més eficients i efectius. Més informació aquí.