El conseller d’Empresa i Coneixement i el director general de Recerca visiten el BSC

08 September 2016

Els directors els han posat al corrent de la tasca que fa el centre en recerca i transferència de tecnologia, així com dels reptes actuals del BSC i del sector de la computació d’altes prestacions.

El conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Jordi Baiget, ha visitat aquest matí el BSC-CNS per conèixer més d’a prop l’activitat del centre. El conseller ha vingut acompanyat del director general de Recerca, Francesc Subirada, que fins el passat mes de març havia estat director associat del BSC.

El conseller ha estat rebut pel director del centre, Mateo Valero, el director associat, Josep Maria Martorell, i els directors dels Departaments d’Aplicacions Computacionals per a la Ciència i la Enginyeria i d’Operacions, José Maria Cela i Sergi Girona respectivament.

Durant la seva estada ha estat àmpliament informat de la tasca que fa el centre en recerca i en transferència de tecnologia, de les polítiques europees en referència a la computació d’altes prestacions i de la pròxima actualització del supercomputador MareNostrum, entre altres temes.

Els directors també li han explicat els grans reptes en que treballa el centre, entre ells col·laborar en fer realitat la medicina de precisió pública i la construcció de supercomputadors amb tecnologia europea i l’han posat al corrent del procés de construcció de l’edifici corporatiu del BSC.