El BSC se suma a diferents accions i iniciatives programades a Catalunya per commemorar el dia de les dones i nenes a la ciència.
- Bioinfo Women’s Day: El BSC, en el marc del Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència i dins del programa Bioinfo4Women del BSC, et convida a conèixer el treball de dones investigadores en bioinformàtica ia visitar (en aquesta edició, de manera virtual) el MareNostrum 4, el superordinador més potent d'Espanya. A través de xerrades informals de 15 minuts, busquem establir un vincle amb les joves estudiants, formentant la seva implicació en el camp de la recerca en bioinformàtica i potenciant la seva motivació professional en les àrees de medicina personalizada, anàlisi del genoma, processament del llenguatge natural aplicat a la biomedicina i evolució del genoma des d'una perspectiva molecular. L'activitat tindrà lloc l'11 de febrer de 16:00 a 18:00 hores.
- #100tífiques: Marta García, investigadora del departament de ciències de la computació, i Beatriz Eguzkitza, investigadora del departament d'aplicacions computacionals per a la ciència i l'enginyeria, formen part d'un grup de més de 470 científiques d'arreu de Catalunya que visiten escoles per explicar a l'alumnat quina és la seva experiència com a investigadores, gràcies a la iniciativa #100tifiques. Aquesta activitat està organitzada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) i el Barcelona Institute of Science and Technology (BIST).
- La investigadora del BSC responsable del projecte Quantum Spain, Alba Cervera, participarà al col·loqui "Dones i Ciència", organitzat per l'Ajuntament de Barcelona. L'11 de febrer a les 12:30 hores, el Saló de Cent de l’Ajuntament acollirà l'acte de presentació de les conclusions i les recomanacions de l'estudi Dones i Ciència a Barcelona. Una anàlisi qualitativa dels factors que incideixen en la trajectòria de les investigadores. L’acte estarà presidit per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i comptarà amb un col·loqui a càrrec de diverses científiques on debatran les conclusions i altres aspectes de l’estudi. Les participants en aquest debat són Carme Junyent, professora titular de Lingüística a la UB, Eva Anduiza, catedràtica de Ciència Política de la UAB, Natàlia Vilor-Tejedor, investigadora postdoctoral en Bioinformàtica al Centre de Regulació Genòmica, i Alba Cervera, investigadora sènior al Barcelona Supercomputing Center, amb moderació de la periodista científica Núria Jar. L'acte es podrà seguir per streaming aquí.
- El Barcelona Supercomputing Center s'adhereix la Viquimarató, una acció organitzada pel Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona i l'espai Viquidones de la Universitat Pompeu Fabra. L'objectiu és fer visibles les dones en la ciència, amb la intenció de pal·liar, així, la discriminació que s'ha patit al llarg de la història. Per a més informació, aquí.