El BSC i l’Ajuntament de Barcelona s’emplacen a trobar nous espais de col·laboració i reforçar la seva aliança estratègica

12 Enero 2017

El primer tinent alcalde visita el BSC i apunta la gestió de fluxos dins de la ciutat, l’economia circular, la qualitat de l'aire i la mobilitat urbana com a possibles línies de treball per ampliar la col·laboració.

El primer tinent d’Alcaldia i màxim responsable municipal de l’àrea de de Tecnologia i Innovació Digital de l’Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello, ha visitat avui el Barcelona Supercomputing Center – Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS).

La visita de Pisarello ha tingut com objectiu reforçar l'aliança estratègica de l'Ajuntament amb el BSC, en el marc de l’impuls de la innovació previst en el pla #BCNDigital 2017–2020”, que vol afavorir una economia digital més plural i un model d’innovació urbana basat en la col·laboració entre empreses, administracions públiques, món acadèmic i usuaris. amb un clar lideratge públic i ciutadà.

El màxim responsable de Tecnologia i Innovació Digital de l’Ajuntament ha visitat el centre acompanyat de la Comissionada de Tecnologia i Innovació Digital, Francesca Bria; el gerent de l’Institut Municipal d’Informàtica, Francisco Rodríguez, i dels màxims responsables del BSC. La delegació municipal ha estat rebuda pel director del BSC, Mateo Valero; el director associat del centre, Josep Maria Martorell, els directors dels departaments d’Earth Sciences i de Computer Applications for Science and Engineering, Francisco J. Doblas-Reyes i José María Cela, respectivament, i l'investigador i expert en modelització i planificació de la qualitat de l'aire, Marc Guevara.

La trobada ha permès analitzar els àmbits de treball relacionats amb la nova estratègia municipal, com ara la digitalització de les ciutats, la qualitat de l'aire en entorns urbans o la contribució de la tecnologia en la mobilitat urbana. Les dues parts han constatat que comparteixen el seu interès en que el coneixement i la tecnologia que es genera en el món de la recerca es transfereixi a la societat i contribueixi al benestar dels ciutadans, i s’han emplaçat a noves reunions sectorials i tècniques per explorar futures col·laboracions en els àmbits abans esmentats.

Nota de premsa de l'Ajuntament