Josep Maria Martorell s’incorpora al BSC com a nou director associat del centre

18 Abril 2016

Mateo Valero destaca que "és un gran coneixedor del BSC i dels sistemes de recerca català, espanyol i europeu".

El Dr. en Ciències de la Computació i anterior director general de Recerca de la Generalitat, Josep Maria Martorell, és el nou director associat del Barcelona Supercomputing Center – Centro Nacional de Supercomputación.

Martorell és llicenciat en Ciències Físiques per la UB  i doctor en ciències de la Computació per la Universitat Ramon Llull, i té més de 12 anys d’experiència en entorns de recerca, entre ells cinc anys com a director general de Recerca de la Generalitat de Catalunya.

Josep Maria Martorell s’incorpora al seu nou repte “satisfet d’entrar a formar part d’un centre d’alt prestigi científic i líder en el sector de la computació d’altes prestacions a nivell europeu”. “En l’aspecte personal també estic content que, després d’un període de servei des del Govern, el meu retorn a l’activitat acadèmica es produeixi a l’entorn de la UPC, on vaig desenvolupar les meves darreres responsabilitats”, assegura.

Per la seva banda, el director del BSC-CNS, Mateo Valero, s’ha mostrat satisfet que després de la marxa de Francesc Subirada, “que ho va ser tot pel centre, ja que en formava part des dels inicis”, el BSC pugui comptar amb un director associat amb les aptituds de Josep Maria Martorell. “Martorell coneix bé el centre, perquè formava part dels seus òrgans rectors, i també és un gran coneixedor del sistema de recerca català, espanyol i europeu. Estem molt contents d’haver pogut atraure algú de la seva vàlua”, afirma Valero.