Francesc Subirada, nomenat director general de Recerca de la Generalitat

09 Marzo 2016

El fins ara director associat del BSC passa a gestionar el sector de la recerca des del govern català.

Francesc Subirada ha estat nomenat director general de Recerca del Govern de la Generalitat de Catalunya. Arran d’aquest nomenament, Subirada, director associat del BSC-CNS, deixa el centre per dedicar-se a gestionar el sector de la recerca des de l’àmbit governamental.

Francesc Subirada ha estat director associat del BSC des de la seva creació l’any 2004. Anteriorment, des de l’any 2000, va ocupar el mateix càrrec al centre conjunt de recerca IBM-UPC i va ser director del Center for Advanced Studies (CAS) que IBM té a Barcelona. Els primers contactes de Subirada amb el món de la supercomputació es va produir justament en aquesta empresa nord-americana, en la que va ocupar diferents càrrecs de responsabilitat des de finals dels anys 80 fins 1999. També va formar part de diversos consells tècnics de la companyia.

Entre les àrees d’interès professional de Francesc Subirada destaquen la gestió i l’estratègia en la recerca, la supercomputació i les tecnologies emergents. Durant la seva carrera professional, ha col·laborat amb diferents centres de recerca i ha dirigit algunes col·laboracions entre la universitat i la indústria.

 

Llegir nota de la Generalitat de Catalunya aquí.