Llançament de la pel·lícula Virtual Humans
El Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC), en el marc del Centre d’Excel·lència CompBioMed, liderat per la University College London, ha produït un curt mostrant les possibilitats de l’ús de la Computació d’Altes Prestacions (HPC per les sigles en anglès) per aprofundir en els processos que tenen lloc dins del cos. La pel·lícula “Virtual Humans” es va estrenar al London Science Museum el 27 de setembre de 2017 i seguidament va tenir lloc una breu presentació per part de quatre dels col·laboradors de la recerca. Posteriorment, es va convidar al públic a fer preguntes en una secció a càrrec del director del museu, Roger Highfield.
Després d’aquesta presentació, la pel·lícula ha guanyat popularitat, s’ha mostrat en diversos festival de cinema de ciència i en passis privats en conferències i presentacions. Es va exhibir al Imagine Science Film Festival en Nueva York (15 octubre de 2017) i més recentment ha estat preseleccionada per l’Academic Film Oloumoc a la República Txeca a la categoria de curtmetratges, que tindrà lloc la mes d’abril. També s’està organitzant un esdeveniment similar al del London Science Museum, al Cheltenham Science Festival, que se celebra del 5 al 10 de juny.
Avui té lloc la presentació general del vídeo a través de tres institucions: el BSC, CompBioMed, i el London Science Museum.
Sobre Virtual Humans
Mentre que els metges somien amb algun dia poder perfeccionar els tractaments mèdics en clons digital d’un pacient, ja s’estan duent a terme simulacions d’òrgans virtuals en supercomputadors. “Virtual Humans” és un curtmetratge produït pels investigadors del BSC Guillermo Marín i Fernando Cucchietti que descriu els èxits i els objectius dels investigadors que intenten recrear un ésser humà dins d’una computadora. A través de visualitzacions de dades científiques, “Virtual Humans” ens permet albirar aquesta medicina verdaderament personalitzada del futur proper, i les seves implicacions a llarg termini per a la nostra salut i el nostre estil de vida.
Sobre CompBioMed
CompBioMed és un Centre d’Excel·lència en Computació Biomèdica que promou l’adopció i explotació de la Computació d’Alt Rendiment (HPC) en el camp de la biomedicina. L’University College London lidera aquesta iniciativa, que promou oportunitats comercials interdisciplinàries a l’aconseguir la participació dels seus socis industrials. També dona suport i facilita activitats de modelatge i simulació i proporciona educació a un conjunt divers de comunitats. El BSC és un dels socis del projecte.
* This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 675451 (CompBioMed project)