Esade i el Barcelona Supercomputing Center col·laboren per promoure els vincles entre la ciència i l’empresa
L’acord entre totes dues institucions fomentarà les actuacions i la cooperació en matèria de recerca científica, desenvolupament tecnològic i docència, amb la finalitat de transferir el coneixement científic a la societat.
Esade i el Barcelona Supercomputing Center–Centro Nacional de Supercomputación (BSC–CNS) han signat un acord de col·laboració per a la recerca científica, la formació i el desenvolupament científic i tecnològic en les àrees de convergència entre les ciències de la computació i el management. L’aliança entre totes dues institucions té com a objectiu impulsar el desenvolupament científic i tecnològic amb iniciatives i activitats de docència, recerca i divulgació en els àmbits de la computació d’altes prestacions (high-performance computing) i la seva aplicació en les àrees de la Big Data Analytics i l’AI for Business. Amb aquest propòsit, i a fi de transferir el coneixement científic a la societat, el BSC i Esade participaran en el disseny, la impartició i la coordinació de programes de formació i de pràctiques, en projectes europeus i internacionals, i en activitats de recerca.
Per Joan Rodon, degà d’Esade Business School, “aquest acord afavoreix la col·laboració entre l’àmbit cientificotecnològic i el management i la direcció d’empreses, àrees cada vegada més interrelacionades, atès que cada cop és més necessari que els líders i els directius coneguin els avenços tecnològics i puguin desenvolupar models de negoci disruptius i sostenibles. Per això, aquesta col·laboració dona l’oportunitat, tant als estudiants com al professorat, de treballar amb una institució científica pionera de la supercomputació a Espanya, alhora que fomenta la col·laboració publicoprivada, imprescindible per al desenvolupament de la societat”.
Per la seva banda, Josep M. Martorell, director associat del BSC-CNS, ha destacat: "Ens plau anunciar aquesta aliança amb una institució del prestigi d’Esade, perquè estableix un marc de cooperació que ens permetrà aprofitar al màxim el potencial de totes dues organitzacions, sempre amb l’objectiu final de transferir coneixement científic a la societat. Explorar la convergència entre les ciències de la computació i el management servirà per impulsar el desenvolupament científic i tecnològic, en benefici del progrés social i de l’interès general."
Talent empresarial amb un component tecnològic
Els projectes en què ambdues institucions col·laboraran s’adreçaran principalment als alumnes del Doble Grau en Direcció d’Empreses i Intel·ligència Artificial, un nou programa acadèmic que Esade ha desenvolupat per donar resposta a la demanda creixent de talent empresarial amb un alt component tecnològic i que alhora comprengui els fonaments del management.
Aquests futurs líders empresarials, que ja tenen un perfil STEM (ciències, tecnologia, enginyeria i matemàtiques), podran conèixer i anticipar de primera mà la disrupció tecnològica i convertir-se en experts en tecnologia, gràcies en part a aquest acord. A més, la col·laboració s’estendrà a altres programes d’Esade Business School que requereixen un enfocament més science-to-business i que tenen per objectiu aproximar el món de la ciència als estudiants.