El MareNostrum proporciona 470 hores de processador a científics europeus
El superordinador espanyol MareNostrum 4 es converteix de nou en el major contribuïdor en temps de computació de las dos últimes convocatòries de PRACE.
En aquesta convocatòria, 16th PRACE Call for Project Access, Espanya dedicarà 470 milions d’hores de processador del MareNostrum a 17 projectes liderats per científics de diferents països europeus. Amb aquesta quarta edició, el superordinador únic instal·lat en una capella, es converteix de nou en el major contribuïdor en número d’hores de processador de las dues últimes convocatòries de propostes de PRACE.
Això inclou projectes en cooperació amb grans infraestructures de recerca i amb la indústria, i s’executaran al superordinador MareNostrum del 3 d’abril de 2018 al 31 de març de 2019. Per exemple:
- Un de col·laboració entre acadèmia i indústria a la qual s’ha assignat 56,7 miliones d’hores de computació. Liderat per el Dr. Andrea Hahmann de TU Denmark, el projecte sota el títol “NEWA-ProRun: New European Wind Atlas Production Run” involucrarà Fraunhofer IWES, Alemanya i WeatherTech Scandinavia AB, Suècia;
- Liderat per la professora Blanca Rodriguez de la Universitat d’Oxford, el projecte titulat “In silico drug trials in the beating ischaemic human heart” ha rebut 54,6 milions d’hores de processador;
- Liderat per la Dra. Yolanda Prezado del CNRS, el projecte titulat “New approaches in radiotherapy: hadron minibeam radiation therapy” ha rebut 16 milions d’hores de processador. En col·laboració amb la infraestructura de recerca sincrotró ALBA.
El projecte PRACE atorga 130 milions d’hores de processador a científics espanyols
De les 44 propostes acceptades en aquesta convocatòria de PRACE, els científics espanyols han rebut 130 milions d’hores de processador en 6 projectes diferents, per utilitzar en la infraestructura europea d’HPC PRACE, the Partnership for Advanced Computing in Europe, de la qual el Barcelona Supercomputing Center (BSC) n’és un membre amfitrió.
“D’un total de set propostes espanyoles elegibles, sis han sigut acceptades. De nou, aquestes són molt bones notícies per a la comunitat investigadora espanyola que utilitza els recursos europeus d’HPC” diu Sergi Girona, director d’Operacions del BSC i representant espanyol del consell de PRACE. De tots ells, els tres projectes amb un nombre major d’hores de processador assignades són:
- Liderat pel professor Francisco Doblas-Reyes del BSC, el projecte titulat “HiResNTCP: High-resolution near-term climate predictions” ha rebut 33 milions d’hores de processador;
- Liderat per el Dr. Oriol Lehmkuhl del BSC, al projecte titulat “VIVALdI: HPC of Vortex Induced VibrAtions for flow controL and energy harvestIng” se li han concedit 27 milions d’hores de processador;
- Liderat pel professor Carlos Pena de la Universitat Autònoma de Madrid, el projecte sota el títol “HFlavLat: Precision Heavy Flavour Physics from Lattice QCD” comptarà amb 23 milions d’hores de processador.
Sobre PRACE
PRACE, the Partnership for Advanced Computing in Europe, és una associació internacional sense ànim de lucre amb seu a Brussel·les. La infraestructura de recerca PRACE proporciona un servei de computació d’altes prestacions de qualitat mundial persistent per a científics i investigadors de l’acadèmia i la indústria a Europa. Els sistemes de computació i les seves operacions accessibles a través de PRACE están proporcionades per 5 membres de PRACE (el BSC representant Espanya, CINECA representant Itàlia, CSCS representant Suïssa, GCS representant Alemany i GENCI representant França). La fase d’implementació de PRACE rep finançament del programa d’investigació i innovació H2020 de la Unió Europea sota el conveni 730913. Per a més informació, visita www.prace-ri.eu.