El BSC treballa ja en més d'un centenar de projectes finançats pel programa europeu Horitzó 2020
El centre se situa en sisè lloc a Espanya quant a ingressos procedents d’aquest programa destinat a finançar la recerca i la innovació.
El Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC) continua situant-se entre les institucions espanyoles amb més ingressos procedents del programa d’investigació i innovació finançat per la Comissió Europea (CE) Horitzó 2020 (H2020). El centre ha superat a inicis d’aquest any la xifra de 100 projectes H2020 en els que hi participa, amb 103* projectes adjudicats.
Segons les estadístiques que ofereix la CE, el BSC ocupa el sisè lloc entre les institucions espanyoles en volum d’ingressos procedents del programa H2020, just darrera del Centro Superior de Investigaciones Científicas, la Fundación Tecnalia, la Universitat Politècnica de Catalunya, Atos i la Universidad Politécnica de Madrid.
Aquests fons són de vital importància per al centre, ja que permeten finançar projectes d’alt valor per a la recerca espanyola i internacional, en àrees molt diverses com ciències de la computació, ciències de la vida, ciències de la terra, enginyeria i infraestructures. En aquest centenar de projectes s’inclouen tant beques individuals Marie Skłodowska Curie, com ERCs, o projectes de recerca bàsica duts a terme en el marc de grans consorcis en els que hi participen diverses institucions europees.
L’any 2017, el finançament provinent de projectes competitius finançats per la CE va suposar més d’un terç del pressupost total del BSC, incloses les inversions en infraestructures, segons dades provisionals del centre.
- Inclou projectes firmats i en negociació